L’IES La Foia, d’Ibi, alberga l’exposició itinerant Excreta: una exposición (in)odora, (in)colora e (in)sípida. Aquesta exposició pretén canviar la percepció que es té sobre l’excreta.
Es presenta dividida en dos àmbits. Per una banda, l’excreta en la natura, on veiem quins òrgans són els que participen en l’excreció humana i animal en general. Observem també la importància en l’ecosistema d’alguns animals que aprofiten els excrements per a la seua nutrició. Des d’un punt de vista humà, podem veure com els bacteris de la flora intestinal poden servir com a remei per a algunes malalties de l’aparell digestiu. Son tècniques noves que s’estan desenvolupant en l’actualitat, els trasplantaments d’excrements.
També es fa una incursió en el passat amb informació sobre els copròlits, restes fecals que han patit un procés de fossilització.
Per altra banda, l’excreta en la societat, on es presenta la relació amb el cinema, la poesia de Quevedo entre altres, i la relació social amb les arts.
A més, des del context social que vivim provocat per la pandèmia, aquesta exposició es fa necessària ja que contempla, entre altres situacions, els focus del brot de còlera que hi va haver, donant pas al debat sobre la importància de la higiene.
Tots aquests aspectes es tracten en els diferents cursos de l’educació Secundària i Batxillerat.
L’exposició està organitzada pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), on la FECYT es entitat col·laboradora.
Estarà exposada en l’IES La Foia des del 3 al 17 de febrer.